Monday, 1 August 2011

perjalananku hari ini...

lame gile3 aku x update blog ni...bkan pe, xde cite pape yg mnarik pn aku nk tyang2 kt blog ni ha. memandangkan ari ni aku bru blik dari kmpung hlaman aku, nak cite skit r kan psal ape yg da tjadi ari ni an...
sbelum aku cite dgn lbih lanjut...same2 la kite doa kmpung aku FELDA LEPAR HILIR sntiase dlam keadaan slamat sbb nye bru2 ni LH1 tlah mngalami ribut yg dsyat, smpai kan bmbung2 rmah byak yg da blubang2. bkan 2 je...pkok2 besor2 byak gak yg tcabut nye. blh di kate kan, klu thempap ngan pkok 2, arwah jgak r kan.. mjurlah rmah aku kt LH3...hrap2 xde pape yg jdi r sbb fmly aku ade kt sne... aku plak da la jauh..huhuhu
okeyh!
pkul 2 tdi aku naek bus blik kL dgn si die...

ni lah dye....pnat lyan aku kot, 2 la dye bt xtaw je...hehehe
asal aku nk blik kmpung je msti dgn dye. date pn asyk date dlam bus je.
xbksempatan nk date mcm org laen.
mklumlah msing2 bz, ble x bz poket plak kering. hehehe...
tdi jlan2 sogo ngn dye tapiiiiii....
ssh gak klu shoping ngan dye ni...sory 2 say....
CEREWET! huh! smpai aku da xde mood nk bli pape.*merajuk*
akhir nye blik mcm 2 je...
maka  tpisah lah kami dkt stsyen bndaraye 2.
aku kne naek ktm bank ngare, dye plak mneruskan pjlan nye ke kj.


ni plak ecah yg sengal! kre bes fren a.k.a house mate aku...
syg gak r dye wlau pn dye ni sengal ckit...heheehe...
mse ni dlam ktm otw nk blik batu 3 dah...


budak kecik yg kiut tomey mnje bcuk ni xtaw la anak spe sbenar nye.
aku sje amek gambo dlam ktm td sbb nye bdak ni byak ckap la..
gmba bdak ni byak ag sbnar nye, tp dlam fon mmbe ecah plak, lpe nk trnsfer kt lptop tdi.
so...ni je la yg mmpu aku tnjuk k...
smue yg ade dlm ktm tdi dgr dye je yg bckap.
pramah btul bdak kcik ni... klu la aku ade ank laki, da lme da ak bt mnantu bdak ni..
huhuhu... hrap2 jmpe lgi si kecik comel ni..geram plak aku kt ank org nih...huhu...



then sesampai nye aku kt batu 3, trus grak naek cab pegi blik rmah swe tcinta aku kt ttdi jaya nih...
smpai plak kt jaya, trus aku pegi dobi, nak ambek towel n ckitttttt bju yg aku anta sbelum aku grak blik kmpung ari 2..
lpas je aku naek rmah, ambik towel yg bru bsuh 2 mandi2 kmas2 papep yg ptut...aku pn dgn smngat nye ambek la bju yg ade dlm plastik dobi 2 smbil mggaru2 leher aku yg tetibe rse gatal2 pdih gitu.... 
knon2 nye nak lah smpan bju dlam loker...
alangkah kaget nye aku ble tgok semut bt srang kt bju aku 2...hampeh btul!
ptut lah tetibe lher aku gtal2...upenye towel yg aku dok lap2 tu, ade pkampungan semut yg bru btapak upe nye...
ape lagi...bkak pntu seluas2 nye...then amek kaw!!! mati la ko semut...syg bju aku blubang2 yg 1 tu...bju bruk2 xnak plak semut 2 ggit...haiiissssh! xsngke plAk aku dobi 2 bt bsnes kndang semut...nk je aku g serang dobi 2, tp dsebabkan esok da stat pose...lupe kan je la...heheheh..k la, ngantuk2! org laen smue da tbungkang tido, tggu nk sahur je...hurm alangkah sronok nye la klu 1st pose ni dpt bpose kt uma ngan fmly...uhuk2!!!
k la adios amigos...caw!

tambahtolak~ selamat menjalani ibadah puase to all muslim...=)